Δρ. Μιχάλης Τζούμπας

D.D.S., Dipl Ortho, PhD

Ειδικός Ορθοδοντικός, ειδικευθείς στο Παν/μιο της Βόννης, Γερμανία
Διδάκτωρ Παν/μίου Rheinische Friedrich-Wilhelms, Βόννη Γερμανίας

Τα είδη των ορθοδοντικών μηχανισμών

Στην τεχνική αυτή ο ασθενής φοράει για πάνω από 20 ώρες διαφανείς, αόρατους, νάρθηκες. Οι νάρθηκες ασκούν μικρές δυνάμεις στα δόντια και έτσι τα μετακινούν προς την επιθυμητή κατεύθυνση.
Οι κινητές ορθοδοντικές συσκευές χρησιμοποιούνται κυρίως για την άσκηση ορθοπεδικών δυνάμεων, όπως επίσης και για τη διατήρηση του αποτελέσματος μετά την ορθοδοντική θεραπεία. Οι κινητές συσκευές μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε μερικές περιπτώσεις και για την διόρθωση μικρών οδοντικών ανωμαλιών.
Τα μεταλλικά άγκιστρα είναι κατασκευασμένα από μίγμα μετάλλων, έχουν πολύ καλές μηχανικές ιδιότητες και είναι βιοσυμβατά. Το μειονέκτημα τους είναι η αισθητική.
Τα διαφανή άγκιστρα έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι λιγότερο εμφανή από τα μεταλλικά ενώ είναι το ίδιο αποτελεσματικά με τα μεταλλικά σιδεράκια.
Τα γλωσσικά σιδεράκια τοποθετούνται στην εσωτερική επιφάνεια των δοντιών με αποτέλεσμα να είναι αόρατα. Οι μετακινήσεις των δοντιών είναι εξίσου γρήγορες και αποτελεσματικές με τα κλασσικά σιδεράκια.
Όταν η γνάθος είναι στενή, τότε λείπει χώρος για την ένταξη των δοντιών στον οδοντικό τόξο. Επίσης οι γνάθοι δεν ταιριάζουν με αποτέλεσμα η κάτω γνάθος να πλαγιολισθαίνει προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά.
Για να διορθώσουμε προβλήματα στην σύγκλειση, δηλαδή στις σχέσεις των δυο γνάθων μεταξύ τους, πρέπει οι ασθενείς να φορούν κάποιους μηχανισμούς που μεταφέρουν δυνάμεις από την μια γνάθο στην άλλη.
Τα μίνι εμφυτεύματα είναι ειδικές βίδες μικρού διαμετρήματος, περίπου 2,0 μμ. Χρησιμοποιούνται για την επιλεκτική μετακίνηση δοντιών και τη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων κατά την άσκηση ορθοδοντικών και ορθοπεδικών δυνάμεων.
Η Delair Μάσκα χρησιμοποιείται για την διόρθωση ανωμαλιών τύπου ψευδοπρογναθισμού. Ο μικρός ασθενής φοράει τη μάσκα μόνο στο σπίτι.
Αυτού του τύπου η μάσκα χρησιμοποιείται για να ασκηθούν ορθοδοντικές και ορθοπεδικές δυνάμεις στα δόντια και στην πάνω γνάθο.

Το χαμόγελό σας είναι σημαντικό για εμάς!

NEWSLETTER - Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε άμεσα στο email σας

Επικοινωνήστε μαζί μας

Πέραν της άρτιας εφαρμογής των μεθόδων και τεχνικών της σύγχρονης ορθοδοντικής,
βασικός μας σκοπός είναι πάντοτε η καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών μας.

Δρ. Μιχάλης Τζούμπας

D.D.S., Dipl Ortho, PhD
Ειδικός Ορθοδοντικός, ειδικευθείς στο Παν/μιο της Βόννης, Γερμανία
Διδάκτωρ Παν/μίου Rheinische Friedrich-Wilhelms, Βόννη Γερμανίας

Διεύθυνση: Δικαιοσύνης 7, Ηράκλειο TK 71202
Τηλέφωνο: 2810 335057

Email: michalis.tzoumpas@gmail.com

ωράριο τηλεφωνικής επικοινωνίας Ωράριο τηλεφωνικής επικοινωνίας
Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 - 21:00
Επίσκεψη κατόπιν ραντεβού
Επιλέξτε τον τρόπο που θα επικοινωνήστε μαζί μας